Vina La Rosa är en känd vingård i Cachapoal, en vinregion i Chile. Vingården är känd för sina högkvalitativa viner, särskilt från druvsorterna cabernet sauvignon, merlot, carmenere och syrah. Med sitt engagemang för kvalitet och hållbarhet har Vina La Rosa fått erkännande både nationellt och internationellt.

Historia och läge

Vingården grundades i början av 1900-talet i Puemo, Cachapoal och är nu i sjätte generationen i ledningen. Omgiven av den chilenska kuststräckan råder kalla vindar från Stilla havet här, vilket har ett slående inflytande på terroiret och vinerna från Vina La Rosa.

Ansträngningar och hållbarhet

Vina La Rosa lägger stor vikt vid miljövänliga produktionsmetoder och har ett antal hållbara certifikat (bland annat ”certified sustainable wine of chile”). Dessutom är de flesta av Vina La Rosas viner veganska.

Viner

Ett av deras mest kända viner är det röda vinet cuvee ”Ossa” som har fått sitt namn efter de första pionjärerna i Vina La Rosa. Carmenere, Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot skapar en intressant doft av bär, cassis och kryddor blommar upp, följt av lakrits, tobak, choklad, läder och ek.

På det hela taget erbjuder Vina La Rosa ett brett utbud av röda, vita, rosé och mousserande viner.

Sammanfattning

Vina La Rosa, en historisk chilensk vingård som erbjuder premiumviner från en mängd olika druvsorter. Sedan grundandet har vingården byggt upp ett rykte för kvalitet och tradition. Genom att använda hållbara jordbruksmetoder och fokusera på excellens i vinframställning har Vina La Rosa fått många priser och erkännanden på både nationell och internationell nivå.

Var ligger vingården Vina La Rosa i Chile?

Vina La Rosa ligger i Maipodalen i Chile.

Vilka druvsorter odlar Vina La Rosa?

Vina La Rosa odlar huvudsakligen cabernet sauvignon, merlot, carmenere och syrah.

Hur länge har Vina La Rosa funnits?

Vina La Rosa grundades 1824 och har en lång tradition av vinproduktion.

Vilka utmärkelser har Vina La Rosa fått?

Vina La Rosa har fått många utmärkelser för sina viner genom åren, bland annat guldmedaljer vid prestigefyllda internationella vintävlingar.

Faktaruta

Producent:Vina La Rosa SAVinmakare:Cynthia OrtizÄgare:OSSA familyAntal hektar:600 HProduktfokus:Mousserande vinLand:ChileGrundat:1824Årsproduktion:6 million bottles ml
Producer address: Viña La Rosa - Ruta 66, Peumo, Chile