1910, slutförde morfar Vincenzo förhandlingar om att köpa en tomt på cirka 20 hektar mark som tillhörde en familj som hette Zambra. På den tomten stod ett högt utsiktstorn som kallades för ’Torre Zambra’. Det var på det sättet som vingården fick sitt namn.

De soliga sluttningarna kring Villamagna har unika jord- och klimatförhållanden som gör området till det allra bäst lämpade för att odla druvor i hela regionen. Med havet och berg ligger precis utanför dörren genereras plötsliga temperaturförändringar från en säsong till följande och ibland även från dag till natt, vilket ger en strikt aromatisk profil till varje odlad druva, men också vinernas täta och koncentrerade färg.

På den köpta tomten planterade morfar Vincenzo sina första vinodlingar med druvorna Montepulciano och Trebbiano. Men när andra världskriget bröt ut efter 30 år, förstördes vinodlingarna och lämnade familjen helt utblottad. Det var först efter kriget år 1947 som Torre Zambra började återhämta sig och började omplantera sina gamla vinstockar. 1961 kom sedan den första skörden som buteljerades.

Faktaruta

Producent:Torre ZambraVinmakare:Riccardo de CerchioÄgare:De Cerchio familjenAntal hektar:42Produktfokus:vinLand:Abruzzerna, ItalienGrundat:1961
Producer address: Via Regina Margherita, 24, 66010 Villamagna, CH, Italy