Tierhoek Vineyards – en sydafrikansk vingård med djupa rötter i historien

 Tierhoek Vineyards är en anrik vingård belägen i den lilla byn Robertson i Western Cape, Sydafrika. Vingården grundades redan på 1830-talet av den tyska bosättaren Christian Naudé och hans familj och är idag en av de mest välrenommerade vinproducenterna i regionen.

En passion för ekologisk odling

Tierhoek Vineyards strävar efter att producera högkvalitativa viner genom en ekologisk odling och en skonsam hantering av naturen. Vingården har ett rikt djurliv med bland annat hjortar, babianer och många fågelarter, och de ser det som sin plikt att värna om den biologiska mångfalden och att minska sin klimatpåverkan så mycket som möjligt.

Vingårdens sortiment

Tierhoek Vineyards erbjuder ett brett sortiment av viner som speglar regionens mångfald och terroir. Deras mest kända viner är rödvinet ”Syrah” och vita ”Chenin Blanc”. De har också vunnit flera priser för sina mousserande viner och dessertviner.

En unik upplevelse för vinälskare

En besök på Tierhoek Vineyards ger en unik upplevelse för vinälskare. Vingården erbjuder provningar där man kan smaka på vingårdens olika viner, och man kan även delta i guidade turer i vingårdarna och lära sig mer om vinodlingen och produktionen. Tierhoek Vineyards är även en populär plats för evenemang och bröllop, tack vare den vackra omgivningen och den charmiga atmosfären.

Vilken typ av odling strävar Tierhoek Vineyards efter att använda?

Tierhoek Vineyards strävar efter ekologisk odling.

Vad är vingårdens mest kända rödvin?

Vingårdens mest kända rödvin är ”Syrah”.

Vad kan man göra på en besök på Tierhoek Vineyards?

På en besök på Tierhoek Vineyards kan man delta i provningar, guidade turer och besöka evenemang och bröllop.

Var är Tierhoek Vineyards belägen?

Tierhoek Vineyards är belägen i Robertson i Western Cape, Sydafrika.

Vad är Tierhoek Vineyards mest kända vita vin?

Tierhoek Vineyards mest kända vita vin är ”Chenin Blanc”.

Faktaruta

Producent:TierhoekVinmakare:Roger BurtonÄgare:Tony and Shelly SandellAntal hektar:715Produktfokus:vinLand:SydafrikaGrundat:2001
Producer address: Tierhoek, Cape Town, South Africa