Sam Miranda vingården och ägaren

Sam Miranda Winery är en familjevingård sedan tre generationer tillbaka och idag följer ägaren och vinmakaren Sam i familjens fotspår och även han visar sin passion för italienska kvalitetsviner. Idag planterar Sam ett stort utbud av vindruvor som bland annat Prosecco, Pinot Grigio, Sangiovese, Nebbiolo, Arneis, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Traminer, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir och Tannat. Och förutom till Sverige så exporterar Sam sina goda viner till bland annat Spanien, Frankrike och Ryssland.

Sam Mirandas vingårdar ligger i Oxley och Myrrhee Valley. Även här har man fördelat druvor mellan områden med svalare klimat och varierande jordmån. Av de många druvsorter som planteras på dessa vingårdar, producerar Sam Miranda ett stort utbud av rika, fruktdrivna och medelfylliga viner av druvor som även kommer från andra odlare i hela King Valley och där varje vin är ett hantverk från druva till flaska och har de eleganta egenskaper som regionen är så känd för.

Sam Miranda erbjuder ständigt vinprovningar och här kan man också få njuta av god italiensk mat på den mysiga restaurangen som hör till vingården. Restaurangen är inspirerande i sig och ritad av den berömda Sydney-arkitekten Sydney Popov.

Faktaruta

Producent:Sam MirandaVinmakare:Sam MirandaÄgare:Sam MirandaProduktfokus:rött vinLand:AustralienGrundat:1939
Producer address: 1019 Snow Road, Oxley Victoria 3678, Australia