Quinta do Pintos vingårdar är utspridda på 63 hektar i Alenquer, Lissabons vinregion nära floden Tejos strand. Vingårdarna ligger på mjuka sluttningar och har ett maritimt klimat. Mångfalden i jordmånen gör att vingården kan producera 27 olika druvsorter vilket inkluderar lokala och internationella sorter, och är även hem för de äldsta Touriga-vinstockarna i regionen.

På Quinta do Pinto kommer familjens passion och kärlek till vin och jordbruk från 5 generationer och drivs nu av Antónios äldsta dotter Rita vars fokus från odling till buteljering är att göra viner med en komplett sensorisk upplevelse av arom och smak av terroiren och Atlantens inflytande. Familjens passion för vin och deras förhållande till terroiren är grunden för entusiasmen och engagemanget för ’Quinta do Pinto’.

Vingården har certifierats för hållbar vinodling och minimalistiska enologiska metoder. Deras metoder är 100 % ogräsmedelsfria, ekologiska, och vinframställningen görs med inhemsk jäst för att respektera naturen.

Quinto do Pinto har belönats för sitt utmärkta arbete och har vunnit prestigefyllda priser av Wine Enthusiast, Wine Advocate, Robert Parker och många andra högaktade vinorganisationer.

Faktaruta

Producent:Quinta do PintoVinmakare:Rita Cardoso PintoÄgare:António Cardoso PintoAntal hektar:63Land:Portugal