Quinta da Raza ägs av familjen Teixeira Coelho som varit verksamma inom vinproduktion sen 1700-talet och företaget drivs idag av 5:e generationen med Diogo Teixeira Coelho och hans fru Mafalda i spetsen.

Egendomen omfattar 50 hektar och har en unik terroir som skapas av mjuka sluttningar och magnifik solexponering. Jordmånen består av granit med inslag av skiffer och lera. Detta är väldigt unikt för Vinho Verde-regionen.

Quinta da Raza är mycket privilegierade att vara omgivna av en så vacker natur och dramatiskt landskap. Där de befinner sig finns även en mångfald av unik flora samt vilt djurliv.

Bevarande av biologisk mångfald är en viktig faktor för hållbarheten i ekosystemet. Quinta da Raza har en helhetssyn av deras miljö och alla deras jordbruksmetoder är certifierade enligt ”Integrated Production”.

Vingården Quinta da Raza har vunnit pris för bästa vingård 1999 på den internationella mässan i Galiza i Spanien och fick även pris 2002, 2003, 2007, 2009 och 2011 på tävlingen Viticulture Commission of the Vinho Verde Region.

Förutom Arinto odlar man även Azal, Trajadura, Alvarinho, Avesso, Padeiro och Vinhão (souzão).

Faktaruta

Producent:Quinta da RazaLand:Vinho VerdeGrundat:2008Anual production:500 000 liter ml