Quinta da Raza ägs av familjen Teixeira Coelho som varit verksamma inom vinproduktion sen 1700-talet och företaget drivs idag av 5:e generationen med Diogo Teixeira Coelho och hans fru Mafalda i spetsen. Quinta da Raza grundades 1999 av João Araújo och hans hustru som en passionerad satsning för att producera viner av högsta kvalitet. Vingården är belägen i regionen Vinho Verde i norra Portugal, ett område känd för sin grönska och sitt milda klimat, som ger optimala förutsättningar för vinodling. Quinta da Raza har också en vacker utsikt över floden Minho som sträcker sig mellan Portugal och Spanien. 

Druvsorter och viner

Vingården odlar huvudsakligen de lokala druvsorterna Alvarinho, Loureiro och Vinhão, men också andra internationella druvsorter som Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon. Deras viner är kända för sin fräschhet, elegans och karaktär som återspeglar terroiren. De mest kända vinerna från Quinta da Raza är deras Alvarinho-viner som är fruktiga och aromatiska med en härlig balans mellan syra och sötma. Loureiro-vinerna är också mycket uppskattade för sin blommighet och mineralitet.

Natur och klimat

Egendomen omfattar 50 hektar och har en unik terroir som skapas av mjuka sluttningar och magnifik solexponering. Jordmånen består av granit med inslag av skiffer och lera. Detta är väldigt unikt för Vinho Verde-regionen. Quinta da Raza är mycket privilegierade att vara omgivna av en så vacker natur och dramatiskt landskap. Där de befinner sig finns även en mångfald av unik flora samt vilt djurliv.Bevarande av biologisk mångfald är en viktig faktor för hållbarheten i ekosystemet. Quinta da Raza har en helhetssyn av deras miljö och alla deras jordbruksmetoder är certifierade enligt ”Integrated Production”.

Hållbarhet och kvalitet:

Quinta da Raza arbetar hårt för att upprätthålla en hållbar och ekologisk produktion med minimal användning av kemiska bekämpningsmedel. De följer en filosofi som fokuserar på kvalitet, hantverk och miljömedvetenhet. De har också infört moderna tekniker för att förbättra kvaliteten och kontrollen över produktionen.

Vilka är de mest kända druvsorterna som odlas på Quinta da Raza?

De mest kända druvsorterna är Alvarinho, Loureiro och Vinhão.

Vilka är de mest kända vinerna från Quinta da Raza?

De mest kända vinerna är deras Alvarinho-viner som är fruktiga och aromatiska, samt Loureiro-vinerna som är blommiga och mineraliska.

Hur arbetar Quinta da Raza för att upprätthålla en hållbar produktion?

De arbetar för en hållbar och ekologisk produktion med minimal användning av kemiska bekämpningsmedel.

Vilken filosofi följer Quinta da Raza?

De fokuserar på kvalitet, hantverk och miljömedvetenhet

Faktaruta

Producent:Quinta da RazaVinmakare:Diogo Teixeira CoelhoÄgare:Familjen Teixeira CoelhoAntal hektar:50 haProduktfokus:vitt vinLand:Portugal, Vinho VerdeGrundat:2008Årsproduktion:500 000 liter ml
Producer address: Celorico de Basto, Portugal