Quinta da Calçada – en av Portugals mest kända vingårdar

Quinta da Calçada är en av Portugals mest kända vingårdar och är belägen i regionen Vinho Verde. Vingården har en rik historia och är känd för sin höga kvalitet på vinerna som produceras där.

En rik historia av vinodling

Den gamla herrgården Casa da Calçada byggdes förmodligen redan så tidigt som 1707. Det var familjen Cerqueira som i slutet av 1800-talet köpte fastigheten och restaurerade upp den. Vinföretaget ägs idag av familjen Da Mota. Vinfamiljen Da Mota är mycket stolta över sin rika historia och en del av vingården på ca 0,5 hektar på enstaka terrasser är certifierad som den äldsta i Vinhos Verde regionen. Quinta da Calçada har vi en filosofi där man värnar om en naturlig produktion med traditionella metoder för framställning av vin där man ingriper så lite som möjligt och låter naturen sköta sitt. Man fokuserar på att odla och skörda manuellt. Vingården har en traditionell portugisisk arkitektur och är omgiven av vackra landskap

Quinta da Calçadas högkvalitativa viner

På tre vingårdar med över 40 hektar i vackra regionen Vinho Verde producerar man vad som kan kallas några av Portugals mest exklusiva viner, med fokus på hållbara metoder. Vingården är känd för sina eleganta och fräscha vita viner, men producerar också en rad röda och roséviner. Samtliga viner som framställs av Quinta da Calçada har fått höga betyg av den internationella vinkritikern Robert Parker. Dessa viner är producerade på lokala druvor som Alvarinho, Loureiro, Arinto, Avesso och Vinhão. Jordmånen i området består övervägande av granitjord.

En passion för vinproduktion

Quinta da Calçada har en passion för vinproduktion och använder en kombination av traditionella metoder och modern teknik för att producera högkvalitativa viner. Vingården är känd för sin uppmärksamhet på detaljer och sitt engagemang för att bevara regionens autentiska smaker. Quinta da Calçada är ett utmärkt val för vinälskare som vill upptäcka Portugals unika smaker.

Vilken region är Quinta da Calçada belägen i?

Quinta da Calçada är belägen i regionen Vinho Verde i Portugal.

Vilken typ av viner producerar Quinta da Calçada?

Quinta da Calçada är känd för sina högkvalitativa vita viner men producerar också röda och roséviner.

Vad är viktigt för Quinta da Calçada i vinproduktionsprocessen?

Quinta da Calçada har en passion för vinproduktion och använder en kombination av traditionella metoder och modern teknik för att producera högkvalitativa viner.

Vad är Quinta da Calçadas filosofi?

Quinta da Calçada har en traditionell portugisisk arkitektur och är omgiven av vackra landskap. Vingårdens fokus på hållbarhet och miljövänlig produktion har varit en del av dess filosofi i flera generationer.

Vad är Quinta da Calçada känd för?

Quinta da Calçada är känd för sina eleganta och fräscha vita viner som återspeglar regionens terroir och är välkända för sina subtila smaker och aromer.

Faktaruta

Producent:Quinta da CalçadaVinmakare:João Cabral AlmeidaÄgare:Da Mota famijenAntal hektar:50 hektarProduktfokus:vitt vin samt roséLand:PortugalGrundat:1917
Producer address: Lugar de Trás do Outeiro, 4600-720 Salvador do Monte, Portugal