Den förnämliga gamla herrgården Casa da Calçada byggdes förmodligen redan så tidigt som 1707. Det var familjen Cerqueira som i slutet av 1800-talet köpte fastigheten och restaurerade upp den. Vinföretaget ägs idag av familjen Da Mota och det var med Paula da Mota som företaget fick ett lyft 2001 och man började även med hotellverksamhet.

På tre vingårdar på över 40 hektar i vackra regionen Vinho Verde producerar man vad som kan kallas några av Portugals mest exklusiva viner med fokus på hållbara metoder. Samtliga viner som framställs av Quinta da Calçada har genomgående fått höga betyg av den internationella vinkritikern Robert Parker. Dessa viner av lokal portugisisk framtoning och av lokala druvor som Alvarinho, Loureiro, Arinto, Avesso och Vinhão. Jordmånen i området består övervägande av granitjord.

Vinfamiljen Da Mota är mycket stolta över sin rika historia och en del av vingården på ca 0,5 hektar på enstaka terrasser är certifierad som den äldsta i Vinhos Verde regionen. Quinta da Calçada har vi en filosofi där man värnar om en naturlig produktion med traditionella metoder för framställning av vin där man ingriper så lite som möjligt och låter naturen sköta sitt. Man fokuserar på att odla och skörda manuellt.

Faktaruta

Producent:Quinta da CalçadaVinmakare:João Cabral AlmeidaLand:PortugalGrundat:1917