Priorato de Razamonde – En passion för spanska viner

Priorato de Razamonde är en familjeägd vingård som befinner sig i hjärtat av Ribeiro regionen i nordvästra Spanien. Med en passion för spanska viner har familjen i över tre generationer odlat druvor och producerat viner av högsta kvalitet. Allt började med en hektar land av korn, men sedan insåg familjen att det bästa sättet att visa vad deras land hade att erbjuda var just att odla och producera vin. Nu består vingården av 12 hektar, där man odlar främst de vita druvorna Treixadura, Godello, Loureira (som täcker 90 % av odlingarna) men även de röda druvorna Brancellao och Sousón. Priorat de Razamondes passion är att få sprida Ribeiros viner över hela världen genom att producera viner av endast lokala druvsorter av högsta kvalitet.

En vingård med historia

Vingården har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Vinerna från Priorato de Razamonde är starkt förknippade med områdets kultur och traditioner. Vingården ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över landskapet och omges av vackra gröna fält och skogar.

Kvalitetsviner från Galicien 

Priorato de Razamonde är känd för sina unika och eleganta viner som speglar regionens unika terroir och klimat. Med fokus på hållbar odling och kvalitet, är det ingen överraskning att vinerna från Priorato de Razamonde har vunnit flera priser och erkännanden i Spanien och runt om i världen.

Vilka druvor odlas främst på Priorato de Razamonde?

Mencía, Godello och Albariño.

Var ligger Priorato de Razamonde?

Vingården ligger i Galicien, i nordvästra Spanien.

Vad är Priorato de Razamondes passion?

Priorato de Razamonde har en passion för spanska viner och har i över tre generationer odlat druvor och producerat viner av högsta kvalitet.

Vad är Priorato de Razamondes fokus?

Priorato de Razamonde har fokus på hållbar odling och kvalitet.

Har vinerna från Priorato de Razamonde vunnit några priser?

Ja, vinerna från Priorato de Razamonde har vunnit flera priser och erkännanden i Spanien och runt om i världen.

Faktaruta

Producent:Priorato de RazamondeVinmakare:Pablo EstévezÄgare:José Pérez PousaAntal hektar:20Produktfokus:WineLand:SpanienGrundat:1998
Producer address: Al Lameiro Monte, 64, 32459, Province of Ourense, Spain