Pereira d’Oliveira – Vingården som står för tradition och kvalitet i hjärtat av Madeira.

Pereira d’Oliveira är en av de äldsta vingårdarna på Madeira och har länge varit en symbol för tradition och kvalitet i regionen. Familjen Pereira d’Oliveira har ägt och drivit vingården i mer än två århundraden och deras hantverkstraditioner har gått i arv från generation till generation.

Historien om Pereira d’Oliveira startade på 1820-talet då João Pereira d’Oliveira startade sin verksamhet med produktion av madeiravin. I dag, mer än 200 år senare, fortsätter familjen att producera madeiravin av högsta kvalitet. De är kända för att producera madeiravin med en unik karaktär och komplexitet, vilket är resultatet av deras noggranna arbete med druvorna, lagringen och blandningen.

Pereira d’Oliveira är en av de få vingårdarna på Madeira som fortfarande använder sig av den traditionella metoden ”Canteiro”, vilket innebär att vinet lagras på fat som ligger i naturlig solbelysning. Denna process kan ta upp till flera år och resulterar i en rikare och mer intensiv smakprofil.

Pereira d’Oliveira producerar madeiravin från en mängd olika druvsorter, inklusive Sercial, Verdelho, Bual och Malmsey. Dessa druvor odlas på de branta sluttningarna runt vingården och skördas för hand. Vinmakarna på Pereira d’Oliveira arbetar hårt för att uppnå balans mellan friskhet och sötma i sina viner, vilket gör att de passar utmärkt till både mat och som aperitif.

Pereira d’Oliveira har vunnit flera utmärkelser för sina viner, inklusive guldmedaljer vid internationella vintävlingar. Deras madeiravin har blivit uppskattade av vinälskare över hela världen och har funnit sin plats på fina restauranger och vinbarer.

 Traditionell tillverkning – Canteiro-metoden

Pereira d’Oliveira använder sig av den traditionella Canteiro-metoden för att producera sina madeiraviner. Detta innebär att vinet lagras på fat som ligger i naturlig solbelysning. Denna metod ger en rikare och mer intensiv smakprofil till vinet.

Handplockade druvor från branta sluttningar

Druvorna som används i Pereira d’Oliveiras madeiravin odlas på de branta sluttningarna runt vingården och skördas för hand. Genom att använda sig av handplockade druvor kan man garantera en hög kvalitet på slutprodukten.

Faktaruta

Producent:Pereira d'OliveiraVinmakare:Filipe D'OliveiraÄgare:Familjen D'OliveiraProduktfokus:MadeiraLand:MadeiraGrundat:1820
Producer address: Rua Dos Ferreiros 107, 9000-082 Funchal, Portugal