Ch. Menota är en producent i Graves Supérieures är en underregion av den större vinregionen Bordeaux i Frankrike. Graves är den enda regionen i Bordeaux som är känd för sina viner i alla kategorier av regionspecifika vintyper: röda, torra vita och söta viner. De röda vinerna dominerar dock i produktionsmängd. Graves Supérieures är den specifika benämningen på den vinproduktion som ägnar sig åt söta vita viner. Runt 500 hektar är avsett för odling av druvor till denna typ av vin.

Château Menota vingård är en av de äldsta i regionen Sauternes och den medeltida slottsbyggnaden byggnaden med sina låga uthus och höga och spetsiga torn skänker en unik silhuett till området Graves Supérieures, där egendomen ligger.

Graves är den enda regionen i sydvästra Bordeaux som är känd för sina viner i alla kategorier av regionspecifika vintyper: röda, torra vita och söta viner. De röda vinerna dominerar dock i produktionsmängd. Graves Supérieures är den specifika benämningen på den vinproduktion som ägnar sig åt söta vita viner.

Runt 500 hektar är avsett för odling av druvor till denna typ av vin. Förutom druvorna Semillon, Sauvignon och Muscadelle odlas även Merlot och Cabernet Sauvignon. Nästan hälften av produktionen exporteras i huvudsak till USA, Belgien, Sverige, Tyskland, Japan, Kanada och naturligtvis på den franska marknaden.

Faktaruta

Producent:Château MenotaLand:Bordeaux, Frankrike