Lammershoek Winery – biodynamiskt jordbruk och innovativt tänkande som ger fantastiska viner!

Lammershoek Winery är en biodynamisk vingård belägen i Swartland, Sydafrika. Deras viner är resultatet av ett innovativt tänkande och ett starkt fokus på hållbarhet och miljömedvetenhet. Vingården är på 180 hektar med odlingar på mellan 80 – 300 m över havet. Gården ägs idag sedan två år tillbaka av Andreas Abold med hans fru Sonja som nyligen emigrerade till Sydafrika för att i relativt liten skala producera viner på ett hållbart och jordnära sätt. Just här består jorden av granit, sand och lera.

Biodynamiskt jordbruk

En av Lammershoeks kärnvärderingar är att arbeta i samklang med naturen och jorden. Deras biodynamiska jordbruk innebär att allt arbete utförs efter en astrologisk kalender och med användning av naturliga metoder. Vingården är också certifierad av Demeter, en organisation som stödjer biodynamiskt jordbruk runt om i världen.

Innovativt tänkande 

Lammershoek är också kända för att vara pionjärer inom Sydafrikas vinindustri. De använder sig av gamla traditionella tekniker, som lerkärl för jäsning av druvor, i kombination med modern teknologi. Resultatet är viner med en unik karaktär och smakprofil.

Fantastiska viner 

Lammershoek producerar en rad olika viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras fokus ligger på att använda druvor som är karakteristiska för området, som Syrah och Chenin Blanc. Deras viner är kända för att vara eleganta och välbalanserade, med en härlig fruktighet och en mjuk tanninstruktur.

Vad är biodynamiskt jordbruk?

Biodynamiskt jordbruk är en metod där jorden och naturen behandlas som en levande organism. Det innebär att man arbetar med naturliga metoder och följer en astrologisk kalender.

Vilken typ av viner producerar Lammershoek?

Lammershoek producerar en rad olika viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras fokus ligger på att använda druvor som är karakteristiska för området, som Syrah och Chenin Blanc.

Vilka tekniker använder Lammershoek i sin vinframställning?

Lammershoek använder sig av både gamla traditionella tekniker, som lerkärl för jäsning av druvor, och modern teknologi.

Vilken organisation certifierar Lammershoek som en biodynamisk vingård?

Lammershoek är certifierad av Demeter, en organisation som stödjer biodynamiskt jordbruk runt om i världen.

Var ligger Lammershoek Winery?

Lammershoek Winery är belägen i Swartland, Sydafrika.

Faktaruta

Producent:Lammershoek WineryVinmakare:Andreas AboldÄgare:Andreas and Sonja Abold, Fedor Radmann,Antal hektar:180Produktfokus:vitt vinLand:SydafrikaGrundat:1718
Producer address: Malmesbury, 7300, South Africa