La Canellese – en av de bästa vingårdarna i Piemonte, Italien.

La Canellese är en liten, familjeägd vingård i hjärtat av Piemonte. Vingården är belägen i byn Neive och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet.

Geografi

Neive ligger i Langhe-området i Piemonte och är känt för sina kullar och vackra landskap. Vingården ligger på en höjd och har en unik jordmån som ger vinerna deras karaktäristiska smak.

Druvor

La Canellese odlar huvudsakligen nebbiolo, barbera och dolcetto druvor. Dessa druvor ger viner med olika karaktär och smaker. Nebbiolo är den mest prestigefyllda druvan i regionen och används för att göra högkvalitativa Barolo- och Barbaresco-viner.

Vinproduktion: Vingården producerar ett brett utbud av viner, från lätta och fruktiga till tunga och sträva. Deras mest kända vin är Barbaresco Riserva, som lagras på fat i minst tre år och har en komplex smak av kryddor, frukt och tanniner.

Hållbarhet

La Canellese är en hållbar vingård som använder sig av naturliga metoder för att odla sina druvor och producera sina viner. De använder inte kemiska bekämpningsmedel eller konstgjorda gödselmedel och arbetar med minimal påverkan på miljön.

Utmärkelser

La Canellese har vunnit flera utmärkelser och erkännanden för sina viner, inklusive Gambero Rosso’s ”Tre Bicchieri” (tre glas) utmärkelse för deras Barbaresco Riserva.

Var ligger La Canellese?

La Canellese ligger i Neive, Piemonte, Italien.

Vilka druvor odlar La Canellese?

La Canellese odlar nebbiolo, barbera och dolcetto druvor.

Vilket är La Canelleses mest kända vin?

La Canelleses mest kända vin är deras Barbaresco Riserva.

Använder La Canellese sig av hållbara odlingsmetoder?

Ja, La Canellese använder naturliga metoder för att odla sina druvor och producera sina viner.

Har La Canellese vunnit några utmärkelser?

Ja, La Canellese har vunnit flera utmärkelser, inklusive Gambero Rosso’s ”Tre Bicchieri” utmärkelse för deras Barbaresco Riserva.

Faktaruta

Producent:La CanelleseVinmakare:Familjen SconfienzaÄgare:Familjen SconfienzaAntal hektar:-Produktfokus:VermouthLand:Italien, PiemonteGrundat:1890Årsproduktion:1,500,000 flaskor totalt (500,000 vermut) ml
Producer address: Frazione San Vito, 81, San Vito, Asti, Italien