Bodega Isla är en ekologisk vingård som ligger i hjärtat av La Mancha bredvid floden Cigüela. Isla grundades på 1800-talet av Francisco Isla Molina och är numera en av de mest respekterade vingårdarna i Spanien. Lång tradition på 130 år och modern tekno-expertis inom vinframställning skapar en underbar hög kvalitet som ger aromatiska och fruktiga viner. Vingårdarna har perfekt terroir med kalkstensjord, varma klimatförhållanden som är perfekt för att odla ett varierat utbud av druvsorter.

Vingården äger 200 hektar vingårdar på och förvaltar 500 ha från 80 lokala bönder här produceras viner från druvsorterna Tempranillo, Granacha, Cabernet Sauvignon, Parellada, Garnacha Tintorera och Airen. Bodegas Isla producerar vinerna med appellationer som Ursprungsbeteckning La Mancha, Vinos de la tierra de Castilla och Bordsvin.

Eftersom de lokala vingårdarna är mindre mottagliga för skadedjur och sjukdomar, behövs inga systemiska fungicider, bekämpningsmedel eller kemiska herbicider. Bodega Isla gör ekologiska och ekologiska viner i en mängd olika hållbara förpackningar. Vingården lyckades vinna två utmärkelser i ”Quality Award Wine DO LA Mancha” 2022 tack vare sin dynamiska blandning av klassiska och samtida metoder.

Faktaruta

Producent:Bodega Isla OroLand:SpanienGrundat:1891Anual production:194000 liter ml