Il Drago e la Fornace är en ung toskansk vingård i hjärtat av Siena, nära Colle di Val d’Elsa. Den har sina rötter i en liten by, Fornace, där de efter en del restaureringsarbeten födde en affärsverksamhet av stor betydelse, som omfattar över 200 hektar vingårdar.

Det är här, i den centrala delen av Toscana och det geografiska området och appellationen Chianti DOCG ligger. Det är på de terrasserade kullarna, mellan av dalarna och floderna som producenten, Il Drago e la Fornace ligger. Mitt i hjärtat av Toscana och nära Arezzo, Florens, Pistoia, Pisa, Prato och Siena.

Här produceras en säregen stil av Chianti där en procentdel gröna druvsorter ingår, som man gjorde Chianti under antiken, för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare.

Det ganska unga vinföretaget som omfattar över 200 hektar vingårdar grundades förra året och ägs av Pietro Mattia Pocci. Vinodlingarna är placerade i olika ställen, vid höjder som varierar från 300 till 500 meter över havet en jordmån som består av marl och lera – extra fördelaktigt för druvan Sangiovese som ger viner med en elegans och stor fruktighet.

Bara under några år har Il Drago e la Fornace samlat på sig en hel del framgångar, inklusive guldmedaljör Carbonaie-vinet vid Wine & Siena 2017, ett arrangemang som arrangeras av Merano Wine Festival.

Faktaruta

Producent:Il Drago e la FornaceVinmakare:Paolo Caciorgna och Massimo Castagnozzi.Ägare:Pietro Mattia Pocci.Antal hektar:200Produktfokus:rött vinLand:Italien, ToscanaGrundat:2018
Producer address: Il Drago e la Fornace, Località Santa Maria della Fornace, Colle di Val d'Elsa, Province of Siena, Italy