Royal Georgian Wine – en vingård med anor från Kaukasus 

Geogian Royal Wines grundades 2011 av Revazi Karalashvilli & Gia Kupreishvilli och är en vingård med långa familjetraditioner och erfarna vinmakare. Cirka 70 hektar vingårdar förvaltas av Tamaz Karalashvili, som är en av de mest erfarna vinmakarna i Georgien. Vineriet byggdes om 2020 med modern teknik för att producera viner av extremt hög kvalitet. Vingården ligger i Kvareli i Kakheti-regionen (Georgien) och kan producera 2 miljoner flaskor varje år, deras högkvalitativa viner är betrodda och exporteras till över 20 länder över hela världen.

Royal Georgian Wine’s klimat och jordmån 

Royal Georgian Wine ligger i en region med ett kontinentalt klimat och kalkrik jordmån. De odlar främst de georgiska druvsorterna Rkatsiteli, Saperavi och Kisi. Dessa druvor ger vinerna från Royal Georgian Wine en unik smakprofil med toner av mörka bär och kryddor. 

Vinerna från vingården

Royal Georgian Wine erbjuder en variation av viner från röda viner till vita viner och söta dessertviner. Deras mest kända vin är Rkatsiteli, en torrt vitt vin med smaker av aprikos och honung. Deras rödvin, gjort på druvsorten Saperavi, är också mycket uppskattad, för dess fylliga smak med toner av mörka bär och kryddor.

Vilka druvsorter odlar Royal Georgian Wine?

Royal Georgian Wine odlar främst de georgiska druvsorterna Rkatsiteli, Saperavi och Kisi.

Vad är klimatet på Royal Georgian Wine?

Royal Georgian Wine ligger i en region med ett kontinentalt klimat.

Vilken typ av vin är Rkatsiteli?

Rkatsiteli är en torrt vitt vin med smaker av aprikos och honung.

 Vilken druvsort används för Royal Georgian Wines rödvin?

Royal Georgian Wines rödvin görs på druvsorten Saperavi.

Använder Royal Georgian Wine naturliga gödningsmedel?

Ja, Royal Georgian Wine använder endast naturliga gödningsmedel för att uppnå högsta kvalitet.

Faktaruta

Producent:Georgian Royal WineVinmakare:Revaz KaralashviliÄgare:Revaz KaralashviliAntal hektar:70Produktfokus:Rött vin, Vitt vinLand:GeorgiaGrundat:2011Årsproduktion:1 500 000 ml
Producer address: 4800 Makashvili Street, Tbilisi, Georgia