Geogian Royal Wines grundades 2011 av Revazi Karalashvilli & Gia Kupreishvilli. Georgian Royal Wine är en vingård med familjetraditioner och erfarna vinmakare. Cirka 70 hektar vingårdar förvaltas av Tamaz Karalashvili, som är en av de mest erfarna vinmakarna i Georgien. 2020 byggdes vineriet om med modern teknik för att producera viner av extremt hög kvalitet. Vingården ligger i Kvareli i Kakheti-regionen (Georgien) och kan producera 2 miljoner flaskor varje år. Deras högkvalitativa viner är betrodda och exporteras till över 20 länder över hela världen.

Vingården producerar kvalitetsviner från druvor som Saperavi, Rkatsiteli, Kisi, Mtsvane och ger sina konsumenter ett brett utbud av val. Vingårdar är belägna i Kaukasusbergen i Kvareli-regionen. Terroiren lämpar sig bäst för att producera rikare och mer komplexa viner.

Georgian Royal Wine producerat också Kvevri-viner med en kapacitet på 26 200 liter. Det är en traditionell metod för georgisk vinframställning och fick UNESCO-erkännande som visar en unik metod för vinframställning. Vingården har en dedikerad plats för kvevri-produktion och använder traditionella kakhetiska metoder för att lagra vinet. Efterfrågan på deras Kvevri-viner ökar på den amerikanska och europeiska marknaden.

Faktaruta

Producent:Georgian Royal WineLand:GeorgiaGrundat:2011Anual production:1,2 million bottles ml