Domaine Les Frères Laffitte – en vingård med passion för vin och Armagnac

Domaine Les Frères Laffitte är en familjeägd vingård belägen i Gascogne, i Frankrike. Deras produktion är inriktad på Armagnac, men de erbjuder också en variation av högkvalitativa viner med en unik smakprofil. Christophe och Sébastien Laffitte är två born-and-raised Gascon-syskon som tillsammans driver vingården på 160 hektar. Vintillverkningen har förts vidare genom generationerna och Laffitte-brödernas är den femte generationen. De odlar flera druvsorter såsom Sauvignon Blanc och Gris, Colombard, Gros och Petit Manseng, Cabernet franc. Deras viner är traditionellt producerade med högkvalitativa druvor och med en stor respekt för miljön. Vinerna är 100% handskördade och speglar terroiren på ett representativt sätt.

Laffitte’s viner

Domaine Les Frères Laffitte erbjuder en variation av viner, från vita till söta dessertviner. Deras mest kända vin är Côtes de Gascogne, en torrt vitt vin med smaker av citrus och stenfrukter. De erbjuder också en variation av Armagnac i olika årgångar och fatlagringar

Hållbarhet

Domaine Laffitte vingårdar är Level 3 High Environmental Value certifierade, och alla viner är veganska. De är mycker välkända för sina viner av högsta kvalitet i sin region, samtidigt som de exporterar omkring 50 % av sin produktion.

 Vilken druvsort används för Domaine Les Frères Laffittes Côtes de Gascogne?

Côtes de Gascogne görs främst på druvsorterna Colombard, Ugni Blanc och Gros Manseng.

 Vad är klimatet på Domaine Les Frères Laffitte?

Domaine Les Frères Laffitte ligger i en region med ett kontinentalt klimat.

 Vilken typ av vin är Côtes de Gascogne?

Côtes de Gascogne är en torr vitvin med smaker av citrus och stenfrukter

Vad är Domaine Les Frères Laffittes produktion inriktad på?

Domaine Les Frères Laffittes produktion är inriktad på Armagnac, men de erbjuder också en variation av högkvalitativa viner.

Använder Domaine Les Frères Laffitte naturliga gödningsmedel?

Ja, Domaine Les Frères Laffitte använder endast naturliga gödningsmedel för att uppnå högsta kvalitet.

Faktaruta

Producent:Domaine Famille LaffitteÄgare:Christophe and Sebastien LaffitteAntal hektar:150Produktfokus:Vitt vin, rött vinLand:FrankrikeGrundat:2001Årsproduktion:1 900 000 ml
Producer address: Guillombeyrie, 32800 Ayzieu, France