Domain Laffitte ligger I vinregionen Gascogne som tillhör sydvästra Frankrike, Landskapet är kuperat och varierat, därav har det fått smeknamnet ”Lilla Toscana”. Namnet ”La Fitte” kommer från det gamla Gascon-ordet för ”sten”. Klimatet gynnas av påverkan från Atlanten och Pyrenéerna. De regniga och milda vintrarna ger snabbt vika för varma och torra somrar, följt av vacker höst helt enkelt ett perfekt klimat för främst vita viner.

Christophe och Sébastien Laffitte är två born-and-raised Gascon-syskon tillsamans driver de vingården som nu är på 160 hektar. Vintillverkningen har förts vidare genom generationerna off Laffitte-brödernas är av generation 5 De odlar flera druvsorter men såsom Sauvignon Blanc och Gris, Colombard, Gros och Petit Manseng, Cabernet franc. Deras viner är traditionellt producerade med högkvalitativa druvor och med stor respekt för miljön. Vinerna är 100% handskördade druvor och speglar terroiren på ett balanserat sätt.

Domaine Laffitte vingårdar är Level 3 High Environmental Value certifierade, och alla viner är veganvänliga. De är mycker välkända för sina viner av högsta kvalitet i sin region samtidigt som de exporterar omkring 50 % av sin produktion.

Faktaruta

Producent:Domaine Famille LaffitteLand:FrankrikeGrundat:2001Anual production:19 000 hl ml