Domaine Philippe Colin – en av de främsta vinmakarna i Bourgogne

Domaine Philippe Colin är en prestigefylld vingård belägen i Bourgogne, i Frankrike. Familjen Colin har odlat vin i generationer och på gården görs några av de mest eleganta och sofistikerade vinerna i regionen. Efter att ha studerat vinodling och viniologi i Beaune, startade Philippe familjeföretaget 1988 och arbetade med sina föräldrar på Domaine Michel Colin-Deleger, som ligger i Chassagne-Montrachet. Några år senare anslöt sig hans yngre bror Bruno och hela familjen arbetade tillsammans i 16 år och ägde 18 hektar i Bourgogne. Philippe lärde sig från sina föräldrar och byggde upp en kompetens som gjorde honom till en passionerad vinmakare. När hans föräldrar Bernadette och Michel bestämde sig för att gå i pension 2004 skapades domaine Philippe Colin, Vingården utvecklades och blev mer och mer känd och anses nu vara en av de främsta i Bourgogne. Philippe omger sig med ett exceptionellt bra team för att hjälpa honom i de olika aspekterna av hans jobb.  

Vinproduktion

Vingården har en yta på 18 hektar och odlingarna ligger i byarna Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin, Puligny-Montrachet och Santenay. Deras viner kännetecknas av en stark karaktär och komplexitet, med fokus på Chardonnay-druvan. De producerar bland annat några av de mest eftertraktade vita vinerna i Bourgogne, inklusive Puligny-Montrachet Premier Cru ”La Truffière” och Chassagne-Montrachet Premier Cru ”Les Chenevottes”.

Vinteknik:

Domaine Philippe Colin arbetar enligt principen ”lutte raisonnée” (rationellt jordbruk) och använder sig av hållbara och miljövänliga tekniker för att skapa högkvalitativa viner. Vingården använder sig av naturliga jäststammar och lagrar vinerna på franska ekfat.

Vilka druvor är fokus för Domaine Philippe Colin?

Chardonnay-druvan är i fokus för vingården.

Var ligger vingårdens odlingar?

Odlingarna ligger i byarna Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin, Puligny-Montrachet och Santenay.

Vilken princip använder vingården för att odla hållbart?

Vingården använder principen ”lutte raisonnée” (rationellt jordbruk).

Vilka är några av vingårdens mest eftertraktade viner?

Puligny-Montrachet Premier Cru ”La Truffière” och Chassagne-Montrachet Premier Cru ”Les Chenevottes” är några av de mest eftertraktade vinerna.

Hur länge har familjen Colin odlat vin?

Familjen Colin har odlat vin i över 150 år.

Faktaruta

Producent:Philippe ColinVinmakare:Philippe ColinÄgare:Philippe ColinAntal hektar:28.4Produktfokus:vitt vin rött vinLand:Bourgogne, FrankrikeGrundat:2004Årsproduktion:67 500 ml
Producer address: Le Haut des Champs, 21190 Chassagne-Montrachet, France