Domaine Christophe Semaska: En passionerad och hållbar vinproducent i Rhône

Domaine Christophe Semaska är en familjeägd vingård belägen i norra Rhône i Frankrike, nära staden Cornas. Historien om Domaine Christophe Semaska börjar 1988, genom återskapandet av en anrik Côte Rôtie egendom, Chateau de Montlys, en kulturskatt som stått orörd sedan franska revolutionen 1789. Egendomen med sitt unika vingårdsläge, omgiven av terrasserade vingårdar, är än idag den största privata egendomen i Côte Rôtie, producerade mängder av viner före och under första världskriget 1914-1918. Efter att vinmakarna åkt iväg för att delta i kriget och Phylloxeran samtidigt totalförstörde franska vingårdar försvann Château Montlys från de franska finborden under 70 år.

Vinmakning med passion och respekt för miljön

Christophe Semaska är en passionerad vinmakare som arbetar med respekt för miljön. Vingården har certifierats som ekologisk sedan 2013 och använder sig av en kombination av modern och traditionell teknik för att skapa sina viner. Druvorna skördas för hand och sorteras noggrant för att säkerställa högsta kvalitet. Sedan följer en långsam och varsam process för vinmakning och lagring, för att framhäva druvornas unika karaktär och terroir.

Vinerna från Domaine Christophe Semaska

Domaine Christophe Semaska producerar viner med en tydlig karaktär från de lokala druvsorterna Syrah och Marsanne. De mest kända vinerna är Cornas, Saint-Joseph och Crozes-Hermitage. Vinerna från Domaine Christophe Semaska är eleganta, balanserade och strukturerade med smaker av mörka bär, kryddor och mineraler.

En vingård med en ljus framtid

Domaine Christophe Semaska har på kort tid etablerat sig som en vingård med hög kvalitet och karaktär. Med sin passion för vin och hållbarhet, tillsammans med sitt fokus på traditionell teknik, har vingården en ljus framtid framför sig.

Vilka druvsorter används för att göra vinerna från Domaine Christophe Semaska?

Vinerna görs främst på Syrah och Marsanne.

Vilken certifiering har vingården fått?

Vingården har certifierats som ekologisk sedan 2013.

Var ligger Domaine Christophe Semaska?

Vingården är belägen i norra Rhône i Frankrike, nära staden Cornas.

Vilka smaker kan man förvänta sig av vinerna från Domaine Christophe Semaska?

Vinerna är eleganta, balanserade och strukturerade med smaker av mörka bär, kryddor och mineraler.
 

Vilka typer av vin producerar Domaine Christophe Semaska?

Vingården producerar främst Cornas, Saint-Joseph och Crozes-Hermitage

Faktaruta

Producent:Domaine Christophe SemaskaVinmakare:Chrisophe SemaskaÄgare:Christophe SemaskaAntal hektar:8 hektarProduktfokus:Röda vinerLand:Frankrike, RhoneGrundat:1988Årsproduktion:50.000 flaskor ml
Producer address: 54 Rue de Montlys, 69420 Ampuis, Frankreich