Domaine Alain Mathias – familjeägd vingård i Bourgogne

 Domaine Alain Mathias är en liten, familjeägd vingård belägen i byn Bligny-lès-Beaune i Bourgogne, Frankrike. Med en passion för att producera högkvalitativa viner, använder de traditionella metoder för att skapa viner som fångar regionens unika terroir.

 Historia och arv

 Domaine Alain Mathias har varit i familjen Mathias ägo i över fem generationer. Idag drivs vingården av Alain Mathias och hans son, Rémi Mathias. De har vigt sitt liv åt att bevara familjens arv och tillverka exceptionella viner som hyllar områdets karaktär.

 Vingårdens filosofi

 Domaine Alain Mathias använder sig av ekologisk odling och traditionella metoder för att skapa sina viner. De tror på att minimal inblandning i vinframställningen gör att terroiret får uttrycka sig på bästa möjliga sätt. Genom att hålla produktionen begränsad, kan de koncentrera sig på att skapa viner av högsta kvalitet.

 Vinproduktion och sortiment

 Vingården har en yta på 11 hektar, varav 70% är planterade med Pinot Noir och resten med Chardonnay. Deras Pinot Noir- och Chardonnay-viner är välkända för sin elegans och komplexitet. Vingården producerar också ett antal andra viner, inklusive röda, vita och roséviner.

Vilken filosofi har Domaine Alain Mathias när det gäller vinframställning?

Domaine Alain Mathias tror på minimal inblandning i vinframställningen för att låta terroiret få uttrycka sig på bästa möjliga sätt.

Vilken druva odlas mest på vingården?

70% av vingården är planterade med Pinot Noir.

Vad är vingårdens specialitet?

Vingårdens Pinot Noir- och Chardonnay-viner är välkända för sin elegans och komplexitet.

Hur länge har Domaine Alain Mathias varit i familjens ägo?

Vingården har varit i familjen Mathias ägo i över fem generationer.

Var ligger Domaine Alain Mathias?

Domaine Alain Mathias ligger i byn Bligny-lès-Beaune i Bourgogne, Frankrike

Faktaruta

Producent:Domaine Alain MathiasVinmakare:Carole Mathias och Bastien MathiasÄgare:Alain MathiasAntal hektar:14 haProduktfokus:White Wine, Red WineLand:Bourgogne, FrankrikeGrundat:1982Årsproduktion:ca 100 000 flaskor ml
Producer address: D944, 89700 Épineuil, Frankreich