Château Saint Hilaire – Ett vinäventyr i Provence

Château Saint Hilaire är en av de mest kända vingårdarna i Provence, Frankrike. Den har producerat högkvalitativa viner i över 800 år och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Gården ligger på en sluttning med utsikt över den vackra byn Saint Maximin och har en total yta av 200 hektar, varav 70 hektar är planterade med vinrankor.

En traditionell teknik

Château Saint Hilaire är känd för att använda traditionella tekniker för att odla och producera sina viner. Deras vingårdar odlas med en kombination av hållbara jordbruksmetoder och modern teknik, och vinerna tillverkas enligt gamla metoder. De använder till exempel gamla ekfat från Bordeaux för att ge vinerna en rikare smak. Deras viner är kända för sin elegans och komplexitet, och de har vunnit många utmärkelser i internationella tävlingar.

En variation av druvor

Château Saint Hilaire odlar ett brett utbud av druvor, inklusive Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Vermentino, och Sauvignon Blanc. Deras viner har en unik karaktär som återspeglar regionens unika klimat och jordmån. Ett av deras mest kända viner är rosévinet ”Cuvée de la Commanderie”, som är gjort av en blandning av Grenache, Syrah och Cinsault-druvor.

Ett vinäventyr att utforska

Château Saint Hilaire välkomnar besökare för att uppleva vingården och smaka på deras viner. De erbjuder guidade turer i vingårdarna och i produktionsanläggningen där besökare kan lära sig mer om deras produktionstekniker. De har också en vingårdsshop där besökare kan köpa deras viner.

Vilka druvor odlar Château Saint Hilaire?

Château Saint Hilaire odlar ett brett utbud av druvor, inklusive Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Vermentino, och Sauvignon Blanc.

Vilket av deras viner är mest känt?

Ett av deras mest kända viner är rosévinet ”Cuvée de la Commanderie”, som är gjort av en blandning av Grenache, Syrah och Cinsault-druvor.

Använder Château Saint Hilaire modern teknik i sin produktion?

Ja, Château Saint Hilaire kombinerar modern teknik med traditionella metoder för att odla och producera sina viner.

Kan besökare besöka vingården?

Ja, Château Saint Hilaire välkomnar besökare för att uppleva vingården och smaka på deras viner.

Faktaruta

Producent:Château Saint HilaireVinmakare:Yves LapierreÄgare:Yves LapierreAntal hektar:58 hectaresProduktfokus:White Wine, Red Wine, Sparkling WineLand:Frankrike, ProvenceGrundat:1967Årsproduktion:2500 hl ml
Producer address: RD 19 Route d'Aix, 13111 Coudoux, Frankreich