Château Morillon, en vingård belägen i Bordeaux, Frankrike, har en lång och anrik historia. Med en passion för att skapa unika och högkvalitativa viner är Château Morillon en producent som ständigt strävar efter perfektion.

Geografi

Château Morillon ligger i Bordeaux, en region i sydvästra Frankrike som är känd för sina prestigefyllda viner. Vingården är belägen på en sluttning med en sydlig exponering som ger optimala förutsättningar för druvorna att mogna.

Druvorna

Château Morillon är specialiserade på att odla druvan Merlot, men odlar också Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Druvorna handplockas och sorteras noggrant för att säkerställa högsta kvalitet i vinerna.

Vinproduktion

Vinerna från Château Morillon är resultatet av en omsorgsfullt övervakad vinproduktionsprocess. Efter att druvorna har handplockats och sorterats noggrant, lagras de på ekfat för att mogna och utvecklas under flera månader. Vinerna är kända för sin rika smakprofil och eleganta karaktär.

Vilka druvor odlar Château Morillon?

Château Morillon odlar huvudsakligen Merlot, men också Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc.

Vilken typ av viner producerar Château Morillon?

Château Morillon producerar högkvalitativa rödviner som är kända för sin rika smakprofil och eleganta karaktär.

Var är Château Morillon beläget?

Château Morillon är beläget i Bordeaux, en region i sydvästra Frankrike.

Vilken vinproduktionsprocess använder Château Morillon?

Château Morillon använder en omsorgsfullt övervakad vinproduktionsprocess som innefattar handplockning och sortering av druvorna, följt av lagring på ekfat för att mogna och utvecklas.

Vad är Château Morillons passion?

Château Morillons passion är att skapa unika och högkvalitativa viner som ständigt strävar efter perfektion.

Faktaruta

Producent:Chateau MorillonVinmakare:Xavier GrassiesÄgare:Jean-Marie MadoAntal hektar:20 hectaresProduktfokus:Red WineLand:Bordeaux, FrankrikeGrundat:1792Årsproduktion:15000 litres ml
Producer address: Château Morillon, Lieudit Morillon, 33690 Campugnan, Frankreich