Château Mayne Lalande – klassisk Bordeaux från Médoc

Château Mayne Lalande är en vingård belägen i Médoc-området i Bordeaux, Frankrike. Gården har en lång historia och har producerat vin sedan 1800-talet. Idag ägs och drivs den av den femte generationen av familjen Cordonnier.

Château Mayne Lalande är en klassisk Bordeaux-vingård som sträcker sig över 25 hektar. Druvorna odlas på kalk- och grusjord vilket ger vinerna en karaktäristisk smak av frukt och mineraler. Vingårdens druvsortiment består huvudsakligen av Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot.

En passion för hållbarhet

Château Mayne Lalande arbetar med en hållbar produktion och använder sig av ekologiska metoder för att bevara och förbättra kvaliteten på druvorna. Gården är också en del av en grupp av producenter i Médoc-området som arbetar tillsammans för att minska koldioxidutsläppen och främja miljövänliga metoder inom vinodlingen.

Vin från Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande producerar flera olika sorters viner, varav de mest kända är dess Grand Vin och Androchée. Dessa viner kännetecknas av sin balanserade smak av frukt och tanniner, med en elegant och mjuk finish.

Vilka druvsorter odlas på Château Mayne Lalande?

Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot.

Vilken typ av jord odlas druvorna på?

Kalk- och grusjord.

Vilka är de mest kända vinerna från Château Mayne Lalande?

Grand Vin och Androchée.

Använder gården hållbara metoder i sin produktion?

Ja, Château Mayne Lalande arbetar med ekologiska metoder och är en del av en grupp av producenter som främjar miljövänliga metoder inom vinodlingen.
 

Hur länge har Château Mayne Lalande producerat vin?

Gården har producerat vin sedan 1800-talet.

Faktaruta

Producent:Château Mayne LalandeVinmakare:Bernard LartigueÄgare:Bernard LartigueAntal hektar:22Produktfokus:rött vinLand:Bordeaux, FrankrikeGrundat:1982
Producer address: Château Mayne-Lalande, 33480 Listrac-Médoc, France