Château de Lavernette – En pärla i Bourgogne

Château de Lavernette i södra Bourgogne har en lång vinhistoria, 1596 sålde munkarna i Tournus vingården till Philibert Bernard de Lavernette, dock har vinframställning förekommit på egendomen långt innan dess.

Idag tillhör Chateau de Lavernette familjen de Boissieu, ättlingar till familjen Lavernette. Sedan 2007 drivs vingården av Xavier, 13de generationen tillsammans med sin fru Kerrie vingården. Genom att kombinera sina kvaliteter, erfarenheter och kunskaper produceras de högklassiga viner.

Ekologiskt jordbruk och hållbarhet

Château de Lavernette använder sig av biodynamiskt jordbruk och arbetar på ett hållbart sätt för att minimera sin påverkan på miljön. De arbetar med handplockning och använder enbart naturlig jäst vid vinframställningen, vilket ger deras viner en unik smakprofil. 

Vinerna på Château de Lavernette

Château de Lavernette producerar en mängd olika viner, inklusive Chardonnay, Pinot Noir och Gamay. Deras viner är kända för att ha en ren och fräsch smak, med en tydlig terroir-känsla. Vinerna har fått höga betyg av vinkritiker och har vunnit flera priser.

 Besök vingården

Om du är i området är det möjligt att besöka Château de Lavernette för en provsmakning och en guidad rundtur. Detta ger dig möjlighet att uppleva vingårdens skönhet och historia samtidigt som du får lära dig mer om deras vinframställning.

Vilken sorts jordbruk använder Château de Lavernette?

Château de Lavernette använder biodynamiskt jordbruk.

Vilka typer av viner producerar Château de Lavernette?

Château de Lavernette producerar Chardonnay, Pinot Noir och Gamay.

Vad är speciellt med vinerna från Château de Lavernette?

Vinerna från Château de Lavernette är kända för att ha en ren och fräsch smak, med en tydlig terroir-känsla.

Vilka priser har Château de Lavernettes viner vunnit?

Château de Lavernettes viner har vunnit flera priser.

Är det möjligt att besöka Château de Lavernette?

Ja, det är möjligt att besöka Château de Lavernette för en provsmakning och en guidad rundtur.

Faktaruta

Producent:Château de LavernetteVinmakare:Kerrie and Xavier de BoissieuÄgare:Kerrie and Xavier de BoissieuAntal hektar:15Produktfokus:White Wine, Red Wine, Sparkling WineLand:Bourgogne, FrankrikeGrundat:1988Årsproduktion:75000 liters ml
Producer address: La Vernette, 71570 Leynes, France