Château Bianca Winery i USA är en vingård som ligger i hjärtat av Oregons Willamette Valley. Vinerna från Château Bianca är kända för sin höga kvalitet och elegans, som speglar regionens unika terroir. I denna artikel får du lära dig mer om vingården och dess viner.

Historia och läge

Château Bianca Winery grundades av Italo Bianca, en italiensk invandrare, på 1980-talet. Vingården ligger i Dallas, Oregon, och omfattar 31 hektar av odlad mark som har blivit certifierad som ekologisk. Willamette Valley, där Château Bianca ligger, är en känd vinregion som är känd för sina pinot noir-viner.

Viner och produktion

Château Bianca Winery producerar flera olika sorters viner, inklusive pinot noir, pinot gris, riesling och chardonnay. Vingården är känd för sina högkvalitativa pinot noir-viner, som är mjuka och fruktiga med subtila smaker av kryddor och jord. Vingården använder en kombination av traditionella och moderna tekniker för att producera sina viner och fokuserar på att använda ekologiska och hållbara metoder.

Utmärkelser

Château Bianca Winery har vunnit flera utmärkelser för sina viner, inklusive guldmedaljer på San Francisco Chronicle Wine Competition och Oregon Wine Awards. Dessa utmärkelser är en indikation på den höga kvaliteten på vingården och dess viner.

Vilka typer av viner producerar Château Bianca Winery?

Château Bianca Winery producerar flera olika sorters viner, inklusive pinot noir, pinot gris, riesling och chardonnay.

Var ligger vingården?

Vingården ligger i Dallas, Oregon, USA.

Vilken typ av smaker kan man förvänta sig från Château Biancas pinot noir-viner?

Château Biancas pinot noir-viner är mjuka och fruktiga med subtila smaker av kryddor och jord.

Använder vingården hållbara metoder i sin produktion?

Ja, vingården fokuserar på att använda ekologiska och hållbara metoder i sin produktion.

Har Château Bianca Winery vunnit några utmärkelser för sina viner?

Ja, vingården har vunnit flera utmärkelser, inklusive guldmedaljer på San Francisco Chronicle Wine Competition och Oregon Wine Awards

Faktaruta

Producent:Château Bianca WineryVinmakare:Andreas WetzelÄgare:Andreas Wetzel and familyAntal hektar:13 haProduktfokus:vinLand:USAGrundat:1990
Producer address: 17485 OR-22, Dallas, OR 97338, USA