chateau bernadotte - ett glas vin

Château Bernadotte – en känd vingård i Bordeaux

Slottet Château Bernadotte i Haut-Médoc AOC fick sitt namn efter Jean-Baptiste Bernadotte som gjordes till suverän prins av Napoleon och valdes 1818 till att efterträda Karl XIII, eftersom han inte hade några arvingar.

Château Bernadotte har en lång historia. Liksom många fastigheter i Médoc och mer allmänt i Bordeaux, har Bernadotte byggts över tid och generationer genom succession, genom att arv ofta delar upp egendomarna, och följaktligen genom att köpa tomter för att förstora och rekonstruera vingårdar som är sammanhängande och kvalitativa. Bernadotte är inget undantag från regeln.

Château Bernadotte var ursprungligen en charmig bostad, byggd 1860. En klassisk och överdådig herrgård med en vingård som bär namnet Bernadotte.  

När Curt Eklund, en svensk industriman köpte gården 1973, hade han ambitionen att göra den till en prestigefylld Haut-Médoc-vingård. Han totalrenoverade fastigheten genom att ena godset. För att göra detta köpte han tomter, bland annat Bernadottetomten, och byggde en ny källare som han utrustade med nya kar och tunnor samt modern utrustning för tiden.

Vinerna från slottet

Château Bernadotte erbjuder en variation av viner från röda viner till vita viner och söta dessertviner. Deras mest kända vin är Château Bernadotte, en rödvin gjort på Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Det är ett vin med en mjuk och elegant smakprofil med toner av svarta vinbär, lakrits och kryddor.

Klimat och jordmån

Château Bernadotte ligger i en region med en mild klimat och kalkrik jordmån. De odlar främst druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc. Dessa druvor ger vinerna från Château Bernadotte en elegant smakprofil med toner av mörka bär och kryddor. 

 Vilka druvsorter odlar Château Bernadotte?

Château Bernadotte odlar främst druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Vad är klimatet på Château Bernadotte?

Château Bernadotte ligger i en region med ett mild klimat.

Vilken typ av vin är Château Bernadotte?

Château Bernadotte är en rödvin med mjuk och elegant smakprofil med toner av svarta vinbär, lakrits och kryddor.

Använder Château Bernadotte naturliga gödningsmedel?

Ja, Château Bernadotte använder endast naturliga gödningsmedel för att uppnå högsta kvalitet.

Vad är certifierat på Château Bernadotte?

Château Bernadottes produktion är certifierad för hållbarhet.

Faktaruta

Producent:Château BernadotteVinmakare:Guillaume MottesÄgare:Antares ChengAntal hektar:40Produktfokus:Rött vinLand:Bordeaux, FrankrikeGrundat:1973Årsproduktion:150 000 ml
Producer address: 2 Route de Fournas, 33250 Saint-Sauveur, France