Celler Coop Gandesa – Kataloniens stolthet

Celler Coop Gandesa är en vinproducent som är belägen i staden Gandesa i Katalonien, Spanien. Celler Coop Gandesa är en kooperativ organisation som grundades 1947. Idag är det en av de mest framstående vinproducenterna i regionen.

Klimat och terroir

Gandesa ligger i en dalgång vid foten av bergen i södra Katalonien. Regionen har ett varmt medelhavsklimat med varma dagar och svala nätter under sommarmånaderna. Jordmånen är främst kalkhaltig vilket ger vinerna en distinkt mineralitet och fräschör.

Druvsorter

Celler Coop Gandesa producerar många olika typer av viner, men de mest framstående är röda viner baserade på druvan Garnacha. Denna druva trivs särskilt bra i det varma och torra klimatet i regionen, och ger viner med hög alkoholhalt och rika smaker av mörka bär. Andra druvsorter som odlas på vingården inkluderar Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Syrah för röda viner, samt Macabeo, Xarel-lo och Parellada för vita viner.

Vingården

Celler Coop Gandesa har en lång tradition av att producera högkvalitativa viner. Idag har de över 2000 medlemmar som delar samma passion och engagemang för att producera utmärkta viner. Vinmakarna på Celler Coop Gandesa har en enorm erfarenhet och kunskap om hur man odlar druvor och tillverkar vin på ett sätt som är hållbart för både miljön och samhället.

Vilken druva är mest framträdande på Celler Coop Gandesa?

Garnacha är den mest framträdande druvan på Celler Coop Gandesa.

Vad är kännetecknande för jordmånen i regionen?

Jordmånen i regionen är främst kalkhaltig vilket ger vinerna en distinkt mineralitet och fräschör.

Vilka andra druvsorter odlas på Celler Coop Gandesa?

Andra druvsorter som odlas på vingården inkluderar Tempranillo, Cabernet Sauvignon och Syrah för röda viner, samt Macabeo, Xarel-lo och Parellada för vita viner.

Vilka är de mest framstående vinerna som Celler Coop Gandesa producerar?

Celler Coop Gandesa producerar många olika typer av viner, men de mest framstående är röda viner baserade på druvan Garnacha.
 

Vilken typ av klimat finns det i regionen?

Regionen har ett varmt medelhavsklimat med varma dagar och svala nätter under sommarmånaderna.
 

Faktaruta

Producent:Celler Coop. Gandesas SomdinouVinmakare:Toni Coca I FitoÄgare:består av 129 familjerAntal hektar:1000 hektarProduktfokus:White Wine, Red Wine, Sparkling Wine, Bag-in-BoxLand:SpanienGrundat:1918
Producer address: Avinguda de Catalunya, 28, 43780 Gandesa, Tarragona, Spanien