Casa de Sabicos är en vingård som ligger i regionen Alentejo i Portugal. Vingården har en rik historia och producerar viner av hög kvalitet som är väl värda att upptäcka.

Historia

Casa de Sabicos grundades på 1800-talet och var ursprungligen en kvarn för att producera olivolja. Under 1900-talet byggdes vingården ut och började producera vin. Idag är Casa de Sabicos en modern och innovativ vingård, men man har alltid varit stolta över att bevara traditionerna och respektera omgivningen.

Vinproduktion

Vingården har en yta på 50 hektar och odlingen är 100% ekologisk. Man odlar en rad olika druvsorter, inklusive Aragonez, Alicante Bouschet och Touriga Nacional. Casa de Sabicos strävar efter att producera viner med stor karaktär och uttrycksfullhet som representerar regionens speciella terroir. Vingården har vunnit flera priser för sina viner, vilket är ett tecken på deras kvalitet.

Viner

Casa de Sabicos erbjuder en mängd olika viner, inklusive röda, vita och roséviner. Deras viner är ofta kraftfulla och välbalanserade, med uttrycksfulla fruktiga toner och en lång eftersmak. Populära viner inkluderar deras Aragonez Reserva, som är en komplex rödvinsblend med toner av mörka bär och kryddor, och deras Verdelho, som är en uppfriskande och lätt vitvin med en citrusaktig smak.

Besök vingården

Om du besöker Casa de Sabicos kan du uppleva en unik vinprovning och en guidad tur på vingården. Du kan lära dig om odlingstekniker, vintillverkningsprocessen och smaka på de olika vinerna. Vingården ligger också nära flera andra sevärdheter, inklusive historiska städer och nationalparker, vilket gör det till en idealisk destination för en vinupplevelse och en avkopplande semester.

Vilka druvor odlas på Casa de Sabicos?

Casa de Sabicos odlar en rad olika druvsorter, inklusive Aragonez, Alicante Bouschet och Touriga Nacional.

Vilka typer av vin producerar Casa de Sabicos?

Casa de Sabicos producerar en mängd olika viner, inklusive röda, vita och roséviner.

Var ligger Casa de Sabicos?

Casa de Sabicos ligger i regionen Alentejo i Portugal.

Är Casa de Sabicos en ekologisk vingård?

Ja, Casa de Sabicos odling är 100% ekologisk.

Erbjuder Casa de Sabicos vinprovningar?

Ja, Casa de Sabicos erbjuder vinprovningar och guidade turer på vingården.

Faktaruta

Vinmakare:Joaquim MadeiraÄgare:Joaquim MadeiraAntal hektar:40Produktfokus:rödvinLand:Alentejo, Portugal
Producer address: R. do Azinhal 32, 7200-051, Portugal