Vingården Le Cimate ligger i Montefalco, i hjärtat av Umbrien, omgiven av suggestiva vinstockar och en liten kyrka från 1200-talet och etablerades 2011 av den unga Francesca Bartoloni. Tre generationer av Bartolonifamiljen har brukat marken. 

Idag har Francesca förverkligat sin dröm och hon driver familjeföretaget tillsammans med brodern Paul, och producerar utsökta viner som Sagrantino di Montefalco DOCG Montefalco DOC, Tebbiano Spoletino DOC och flera andra kritikerrosade viner. Förutom dessa viner producerar man även olika högkvalitativa vita viner för att slutföra sortimentet.

Ekologisk vinframställning för högsta kvalitet 

Cantina le Cimate strävar efter att producera högkvalitativa viner genom en ekologisk vin-framställningsprocess. Vingården odlar druvor med hög kvalitet, som skördas för hand och behandlas varsamt under hela processen. Resultatet är eleganta viner med en unik smak som speglar regionens terroir.

Passion för tradition och innovation hos Cantina le Cimate

Cantina le Cimate är en vingård som värnar om traditionen samtidigt som man strävar efter att kombinera den med innovation för att skapa högkvalitativa viner. Vingården använder sig av moderna tekniker för att producera viner med unika smaker som speglar regionens terroir. Cantina le Cimate är ett utmärkt val för vinälskare som vill uppleva traditionella smaker med en modern touch.

Var ligger Cantina le Cimate?

Cantina le Cimate ligger i regionen Basilicata i södra Italien.

Vilken typ av viner producerar Cantina le Cimate?

Cantina le Cimate producerar röda, vita och mousserande viner.

Vilken metod använder Cantina le Cimate för att producera sina viner?

Cantina le Cimate använder en ekologisk vinframställningsprocess för att producera högkvalitativa viner som återspeglar regionens terroir.

Vilka är Cantina le Cimates mest kända viner?

Cantina le Cimate är känd för sina unika och autentiska smaker, vilket återspeglas i hela deras portfölj av viner.

Vad är viktigt för Cantina le Cimate i vinframställningsprocessen?

Cantina le Cimate värnar om traditionen och kvaliteten i varje steg av vinframställningen, med en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar regionens autentiska smaker.

Faktaruta

Producent:Cantina le CimateVinmakare:Paolo Bartoloni/Maurilio ChiocciaÄgare:Familjen BartoloniAntal hektar:23Produktfokus:Rött vin, Vitt vin, Sött vinLand:ItalienGrundat:2011
Producer address: Via Cecapecore, 41, 06036 Montefalco PG, Italien