Cantina del Giusto – toskansk tradition och innovation

Cantina del Giusto är en familjeägd vingård belägen i hjärtat av Toscana, Italien. Här produceras högkvalitativa viner med stor omsorg och respekt för områdets traditionella vinmakningstekniker. Samtidigt som man bevarar traditionen är man också öppen för innovation och experimenterar med nya metoder och druvsorter.

En passion för vinproduktion

På Cantina del Giusto är man stolta över att producera viner med en stark koppling till Toscana. Druvorna skördas för hand och man använder sig av ekfat för att ge vinet en unik smakprofil. Här kan du njuta av klassiska italienska druvor som Sangiovese och Malvasia, men också av spännande kombinationer med internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Familjär och hållbar produktion

Cantina del Giusto är en småskalig producent med en familjär atmosfär där man sätter kvalitet före kvantitet. Man är också mycket medveten om hållbarhet och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan genom att använda sig av ekologiska och biodynamiska metoder.

Provsmaka viner från Cantina del Giusto

Utforska de spännande vinerna från Cantina del Giusto och upplev toskansk vinproduktion när den är som bäst. Från de klassiska röda och vita vinerna till det mousserande vinet Spumante Brut, här finns något för alla smaker.

Vilka druvor använder Cantina del Giusto i sina viner?

Cantina del Giusto använder både klassiska italienska druvor som Sangiovese och Malvasia, samt internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Använder Cantina del Giusto sig av hållbara produktionsmetoder?

Ja, Cantina del Giusto arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan genom att använda sig av ekologiska och biodynamiska metoder.

Vad är Spumante Brut?

Spumante Brut är ett mousserande vin som produceras av Cantina del Giusto.

Vilken betydelse har tradition och innovation för Cantina del Giusto?

Cantina del Giusto bevarar traditionen i sin vinproduktion men är också öppna för innovation och experimenterar med nya metoder och druvsorter.

Var är Cantina del Giusto belägen?

Cantina del Giusto är belägen i Toscana, Italien.

Faktaruta

Producent:Cantina Del GiustoVinmakare:Niccolò MarianiÄgare:Niccolò MarianiAntal hektar:8Produktfokus:rött vinLand:Italien, Toscana
Producer address: Via Gaci Enea, 14, 53045 Acquaviva, SI, Italy