Bordeaux Vineam äger 6 franska vinslott på över 270 hektar i Aquitaine-regionen. Fem av dessa är belägna i Bordeaux-regionen och en i Bergerac AOC. Detta är en fullt organiskt certifierad och miljömedveten producent och som medlem av Aquitaine Organic Winery, bestämde man sig

redan 1999 beslutade sig för att sluta använda syntetiska kemikalier, herbicider och genetiskt modifierade organismer, GMO. Man återvinner använt organiskt material och tillämpar biologisk kontroll i 210 hektar av Entre-Deux-Mers och Bergerac AOC.

Det vackra slottet Château Bourdicotte lutar sig mot en kulle som tornar över det fantastiska området Entre Deux Mers och här växer det över 15 olika arter av vilda orkidéer. De, liksom vindruvorna, frodas på den kalkhaltiga lerjorden och gör att vilda orkidéer och vinodlingar i Château Bourdicotte trivs tillsammans i fullständig harmoni.

Vinföretaget Bordeaux Vineams miljömedvetenhet har endast gett dem fördelar. Förutom att man respekterar den mänskliga och naturliga miljön, så har det möjliggjort en klar förbättring av jorden med större fruktbarhet och bättre struktur. Detta säkerligen på grund av att man främjar biologisk mångfald och fått fina luftiga odlingar och bra vattenkvalitet. Faktum är att en kamp uppstår mellan gräs och vinstockar. Rötterna måste ska sig djupare ner i jorden för att nå vatten vilket gör att terroiren kan uttrycka sig helt genom druvorna. Då kan man producera exceptionella och unika viner.  Bordeaux Vineam odlar främst de gröna druvorna Sauvignon, Sémillon och Muscadelle samt de röda Merlot, Cabernet Sauvignon och Malbec.

 

Faktaruta

Producent:Bordeaux VineamVinmakare:Gilles Bayle och Pascal LeymonisProduktfokus:vitt vinLand:Bordeaux, FrankrikeGrundat:2013
Producer address: 16 Rue de l'Église, 33350 Saint-Magne-de-Castillon, Frankreich