Bodegas Vinival daterar vinmakeri tillbaka till 1969 i Patacona Beach, Alboraya, i Valencia med ligger idag i Chiva. Företaget grundades 2010 och man tillverkar vin, både vitt, rött och rosé, bland annat fatlagrade viner, organiska viner, alkoholfria viner, destillerade drycker samt skräddarsydd tillverkning för kunder i hela världen.

Med nästan 50 års erfarenhet är Bodegas Vinival ett ledande företag inom produktionen av spanskt bulkvin och vingården har en produktion som baserar sig på de allra senaste tekniska metoderna med en exceptionellt bra logistik.

År 2017 producerades och man sålde mer än 70 miljoner liter vin. Man har vingårdar i Valencia, men även i La Mancha, Manchuela, and Jumilla.

Även om man har en stor bulkproduktion så är Bodegas Vinival mycket kvalitetsmedvetna och måna om att fokusera på ursprung och druvsorter i sina viner. Deras filosofi är att erbjuda alla riktigt genuina spanska viner till bra priser.

Faktaruta

Producent:Bodegas VinivalÄgare:Bodegas VinivalProduktfokus:rött vinLand:SpanienGrundat:2010Årsproduktion:70 miljon litres ml
Producer address: Carretera Chiva-Montserrat, km 1, 46370 Chiva, Valencia, Valencia, Spanien