Bodegas Latúe är ett vinodlarkooperativ i mellersta Spanien. Den mångåriga erfarenheten och de olika influenserna resulterar i spännande och utmärkta viner. Vingården lägger särskild vikt vid ett socialt och hållbart arbetssätt, vilket dock inte innebär att tradition och kvalitet åsidosätts.

Historia och läge

Vingården grundades 1954 som San Isidro Cooperative med 131 grundande medlemmar. Idag består kooperativet av nästan 450 medlemmar och 630 partners, var och en med i genomsnitt 7 hektar.
San Isidros vingårdar ligger i vinregionen Castilla-La-Mancha och kännetecknas av sitt regionalt typiska landskap. Ett kontinentalt medelhavsklimat garanterar varma somrar och kalla vintrar.

Ansträngningar och hållbarhet

Bodegas Latúes viner har certifierats som ekologiska och hållbara, och de har även fått olika utmärkelser. Inte bara i produktionen, utan också i hela företagsfilosofin, är deras hållbara tillvägagångssätt uppenbart.

Viner

Sortimentet kännetecknas av ett brett produktutbud av röda, vita, rosé och mousserande viner. Fokus ligger särskilt på ekologiska produktionsmetoder.
Olika produktserier erbjuds, till exempel ”La Casa De Bio” eller ”Raw”-kollektionen.

Sammanfattning

Bodegas Latúe är en kooperativ vingård som endast producerar viner från sina delägare och grundades 1954. Under årens lopp har vingården vuxit och utvecklats till en utmärkt vingård med stort fokus på ekologisk produktion. Med sitt breda produktsortiment erbjuder Bodegas Latúe många olika stilar men fokuserar fortfarande på kvalitet och en hållbar produktionsprocess.

Var ligger Bodegas Latúe?

Bodegas Latúe ligger i regionen La Mancha, Spanien.

Vad är Bodegas Latúe historia?

Vingården grundades 1954 och började exportera 1988.

Vilka druvsorter odlas på Bodegas Latúe?

Bodegas Latúe odlar en mängd olika druvsorter, inklusive Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Vad har Bodegas Latúe för filosofi när det gäller vinframställning?

Bodegas Latúe fokuserar på hållbara och ekologiska metoder i sina vingårdar. De tror på att bevara miljön och säkerställa druvor av högsta kvalitet för sina viner.

Vad gör regionen La Mancha unik för vinframställning?

Regionen La Mancha kännetecknas av sitt kontinentala klimat med varma somrar och kalla vintrar. Områdets sand- och lerjordar, i kombination med klimatet, skapar optimala förutsättningar för druvodling. Denna unika kombination bidrar till utvecklingen av viner med intensiva smaker, bra struktur och utmärkt lagringspotential.

Faktaruta

Producent:Bodegas LatúeVinmakare:Jorge PradilloÄgare:CooperativeAntal hektar:4 300 haLand:La Mancha, SpanienGrundat:1954
Producer address: Bodegas Latúe, Cam. de la Esperilla, 0, 45810 Villanueva de Alcardete, Toledo, Spain