Bodegas Antonio Muñoz Cabrera – passion för traditionella spanska viner

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera är en familjeägd vingård i regionen Jerez i södra Spanien. Denna pittoreska vingård har anor från 1800-talet och har idag en modern vinproduktion, samtidigt som man värnar om traditionella metoder och en stark passion för spanska viner.

Historia och tradition

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera har en stolt historia och tradition med anor från 1800-talet, då familjen Cabrera började odla druvor i regionen Jerez. Sedan dess har generation efter generation arbetat med att utveckla vinproduktionen, samtidigt som man har värnat om de traditionella metoderna och vinframställningen.

Klimat och terroir

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera ligger i regionen Jerez, vilket är känt för sitt varma och torra klimat med inflytande från Atlanten. De sandiga jordarna och det unika klimatet ger vinerna en karaktär av elegans och balans, samtidigt som de behåller sin friskhet och fruktiga smaker.

Produktion och viner

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera producerar en rad olika viner, inklusive den traditionella sherryn, som är karakteristisk för regionen Jerez. Man odlar druvsorter som Palomino, Pedro Ximenez och Moscatel, som används för att producera olika typer av sherry, inklusive Fino, Amontillado, Oloroso och Pedro Ximenez.

Förutom sherry producerar man även andra spännande viner, inklusive röda och vita viner från andra regioner i Spanien, som Rioja och Rueda. Dessa viner har utvecklats med samma passion och omsorg som sherryn, och bjuder på en spännande smakupplevelse med varje glas.

Vilken region ligger Bodegas Antonio Muñoz Cabrera i?

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera ligger i regionen Jerez i södra Spanien.

Vilka druvsorter odlas på vingården?

Man odlar druvsorter som Palomino, Pedro Ximenez och Moscatel.

Vilka typer av sherry produceras på vingården?

Bodegas Antonio Muñoz Cabrera producerar olika typer av sherry, inklusive Fino, Amontillado, Oloroso och Pedro Ximenez.

Producerar man endast sherry på vingården?

Nej, förutom sherry producerar man även andra spännande viner, inklusive röda och vita viner från andra regioner i Spanien.

Vilken är den största kvaliteten hos vinerna från Bodegas Antonio Muñoz Cabrera?

Vinerna från Bodegas Antonio Muñoz Cabrera har en karaktär av elegans och balans, samtidigt som de behåller sin friskhet och fruktiga smaker.

Faktaruta

Producent:Dimobe, Bodega Antonio Muñoz CabreraVinmakare:Juan MuñozÄgare:Antonio Muñoz CabreraAntal hektar:38 haProduktfokus:vinLand:SpanienGrundat:1927
Producer address: San Bartolomé, 5, 29738 Moclinejo, Málaga, Spain