Baron-Fuenté är en anrik vingård belägen i hjärtat av Champagne i Frankrike. Vingården har en lång tradition av att producera högkvalitativa champagner som blivit omtyckta över hela världen. Här kan du läsa mer om vingården och dess viner.

Historia

Baron-Fuenté grundades redan på 1700-talet av Nicolas Baron, och har sedan dess varit i familjens ägo i generationer. Idag drivs vingården av bröderna Baron, och har blivit en av de ledande producenterna av champagne i regionen. Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik har de skapat ett unikt sortiment av högkvalitativa champagner.

Produkter

Baron-Fuenté producerar ett brett utbud av champagner, från eleganta Blanc de Blancs till fylliga Rosés. Deras mest kända vin är Grande Reserve, en blend av de finaste druvorna från vingården. Champagne från Baron-Fuenté kännetecknas av en unik balans mellan friskhet och komplexitet, och är perfekta att njuta av både som aperitif och till mat.

Hållbarhet

Baron-Fuenté är en miljövänlig vingård som strävar efter att minimera sin påverkan på naturen. De har investerat i solpaneler för att minska sin energiförbrukning, och använder enbart miljövänliga produkter i vingården. Dessutom återvinns allt glas och kartong som används för förpackning.

Vilka sorters champagner producerar Baron-Fuenté?

Baron-Fuenté producerar en rad olika champagner, inklusive Blanc de Blancs och Rosés.

Hur lång tid har Baron-Fuenté varit i familjens ägo?

Vingården har varit i familjens ägo i generationer, sedan grundandet på 1700-talet.

Vilket är Baron-Fuentés mest kända vin?

Baron-Fuentés mest kända vin är Grande Reserve.

Är Baron-Fuenté en miljövänlig vingård?

Ja, Baron-Fuenté är en miljövänlig vingård som strävar efter att minimera sin påverkan på naturen.

Vilken är Baron-Fuentés hemort?

Baron-Fuenté är beläget i hjärtat av Champagne i Frankrike

Faktaruta

Producent:Baron-FuentéVinmakare:Ignace BaronÄgare:Gabriel och Dolorès BaronAntal hektar:38Produktfokus:Sparkling WineLand:Champagne, FrankrikeGrundat:1961Årsproduktion:1,5 miljoner flaskor ml
Producer address: 21 Av. Fernand Drouet, 02310 Charly-sur-Marne, France