Azienda Agricola Fatto är en familjeägd vingård belägen i hjärtat av Toscana i Italien. De producerar prisbelönta viner från lokala druvsorter och har en djup respekt för naturen och traditionerna i regionen.

Geografi – En familjeägd vingård i hjärtat av Toscana

Azienda Agricola Fatto ligger i den lilla byn Montefollonico i Toscana, cirka 20 minuters bilresa från staden Montepulciano. Vingården sträcker sig över 17 hektar med vingårdar, olivlundar och kullar. Området är känt för sin kuperade terräng, sitt milda klimat och de vackra landskapen som omger vingårdarna.

Druvorna – Lokala druvsorter ger smakrika viner

Azienda Agricola Fatto använder huvudsakligen druvsorterna Sangiovese, Canaiolo, Colorino och Mammolo för att producera sina röda viner och Vermentino för de vita. Dessa druvor är typiska för regionen och ger vinerna en unik karaktär och smak. Vingården har ett starkt fokus på att använda lokala druvsorter och att producera vin med så lite intervention som möjligt för att bevara den naturliga smaken av druvorna.

Vinproduktion – En kombination av tradition och innovation

Azienda Agricola Fatto har en stark passion för att producera vin med en kombination av traditionella metoder och innovativ teknik. Vingården använder exempelvis cementtunkar för vinlagringen, vilket ger vinerna en unik smakprofil. Genom att kombinera modern teknik med traditionella metoder, är vingården dedikerad till att producera högkvalitativa viner som representerar regionens rika arv och kultur.

Vilka druvor används huvudsakligen på Azienda Agricola Fattoi?

Sangiovese, Canaiolo, Colorino och Mammolo för röda viner och Vermentino för vita viner.

Var ligger Azienda Agricola Fatto?

Vingården ligger i Montefollonico, Toscana i Italien.

Vilken typ av teknik används för vinlagringen på Azienda Agricola Fattoi?

Vingården använder cementtunkar för vinlagringen.

Vad är Azienda Agricola Fattois filosofi när det gäller vinproduktion?

Azienda Agricola Fatto fokuserar på att använda lokala druvsorter och att producera vin med så lite intervention som möjligt för att bevara den naturliga smaken av druvorna.

Vilken typ av landskap omger Azienda Agricola Fattos vingårdar?

Vingårdarna omges av kullar och vackra landskap i Toscana

Faktaruta

Producent:Az. Agr. FattoiVinmakare:Leonardo FattoiÄgare:Familjen FattoiAntal hektar:70 hektar (varav 7 hektar brukas för Brunello di Montalcino)Produktfokus:Red WineLand:Italien, Montalcino, ToscanaGrundat:1964Årsproduktion:20 000 flaskor Brunello di Montalcino D.O.C.G., 25 000 flaskor Rosso di Montalcino D.O.C. ml
Producer address: Località Valdicava, 53023 Montalcino SI, Italien