Adega Cooperativa de Favaios – Kvalitetsviner från Dourodalen

Adega Cooperativa de Favaios är en kooperativ vingård som ligger i hjärtat av Dourodalen i Portugal. Det är ett av Portugals mest prestigefulla kooperativ med ständigt höga vinbetyg från Robert Parker, Andreas Larsson Wine Spectator. Vingården har funnits sedan 1952 och är idag en av de mest respekterade producenterna av kvalitetsviner i regionen. Med en passion för vinproduktion och en dedikation till att bevara Dourodalens unika terroir skapar Adega Cooperativa de Favaios viner av hög kvalitet som speglar områdets karaktär.

Fokus på lokala druvsorter

Adega Cooperativa de Favaios har ett starkt fokus på att använda lokala druvsorter för att skapa unika och autentiska viner. Med totalt 1.200 hektar planterat använder man druvsorterna som bland annat den vita Moscatel Galego, som ger vinerna en frisk och fruktig smakprofil, och den röda Touriga Nacional, som ger vinerna en kraftfull och fyllig smak. Andra druvor som används är Touriga franca, Tinta barroca, Tinta roriz, Gouvei, Arinto. 

Traditionellt hantverk och modern teknik

Vingården använder sig av en kombination av traditionellt hantverk och modern teknik för att skapa sina viner. Druvorna skördas för hand och transporteras sedan till vingården där de sorteras och bearbetas för att få fram den bästa kvaliteten på druvjuicen. Sedan lagras vinet på ekfat för att få fram en komplex smakprofil. Vinmakaren är ingen mindre än den rutinerade Miguel Ferreira och äntligen finns dessa viner nu i Sverige

Adega Cooperativa de Favaios – För den kvalitetsmedvetne vinälskaren

 Adega Cooperativa de Favaios är den perfekta vingården för den som söker högkvalitativa viner med en unik och autentisk smakprofil. Med sin passion för vinproduktion och fokus på att bevara områdets unika terroir skapar vingården viner som speglar Dourodalens karaktär på ett fantastiskt sätt.

Vilken teknik använder Adega Cooperativa de Favaios för att skapa sina viner?

Adega Cooperativa de Favaios använder en kombination av traditionellt hantverk och modern teknik för att skapa sina viner.

Vilka lokala druvsorter använder vingården?

Vingården använder bland annat den vita Moscatel Galego och den röda Touriga Nacional.

Var ligger Adega Cooperativa de Favaios?

Adega Cooperativa de Favaios ligger i Dourodalen i Portugal.

Vilken typ av vinproducent är Adega Cooperativa de Favaios?

Adega Cooperativa de Favaios är en kooperativ vingård.

Vilken typ av vin passar Adega Cooperativa de Favaios för?

Adega Cooperativa de Favaios är en perfekt vingård för den som söker högkvalitativa viner med en unik och autentisk smakprofil

Faktaruta

Producent:Adega Cooperativa de FavaiosLand:Douro, PortugalGrundat:1952
Producer address: Adega Cooperativa de Favaios, Lugar de Pousados, Favaios, Portugal