Adega Cooperativa de Cantanhede – portugisisk vinproduktion av hög kvalitet

Adega Cooperativa de Cantanhede är en kooperativ vingård i hjärtat av den portugisiska regionen Bairrada, som är känd för sin högkvalitativa vinproduktion. Sedan starten, 1954 så har vingården arbetat för att bevara det lokala arvet och samtidigt utveckla moderna och hållbara tekniker för att producera viner av högsta kvalitet. Adega Cooperativa de Cantanhede firade sitt 65-års jubileum 2019 och är idag ett vinkooperativ med cirka 1400 vinodlare och således den största producenten i Bairrada. Här producerar man strax över 1 miljon flaskor mousserande vin och 4 miljoner stilla viner under klassificeringarna DOC IGP Beira Atlântico och IGP Beira Atlântico. Idag exporterar dom viner till hela världen med särskild tonvikt på Kanada, USA, Sydamerika, Europa och Afrika.

Hantverkstraditioner möter modern teknologi

Adega Cooperativa de Cantanhede producerar främst röda viner, men även vita viner och mousserande viner. Vingården följer strikta regler för produktionen av DOC Bairrada-viner, vilket garanterar högsta kvalitet och autenticitet. Vinmakarna arbetar med en kombination av traditionella hantverkstraditioner och modern teknologi för att skapa unika och uttrycksfulla viner.

Hållbarhet och miljöansvar

Adega Cooperativa de Cantanhede är engagerade i hållbarhetsarbete och miljöansvar. De använder sig av miljövänliga tekniker och metoder för att minska miljöpåverkan från vinproduktionen. Vingården arbetar också aktivt med att utveckla lokalsamhället och att främja turismen i regionen. Adega Cooperativa de Cantanhede är ett utmärkt val för vinälskare som söker efter högkvalitativa viner med autentisk karaktär och smak. Med fokus på hållbarhet och traditionella hantverkstraditioner, erbjuder vingården en spännande och unik vinupplevelse.

Vilken typ av viner producerar Adega Cooperativa de Cantanhede?

Adega Cooperativa de Cantanhede producerar främst röda viner, men även vita viner och mousserande viner.

Var är vingården belägen?

Vingården är belägen i hjärtat av den portugisiska regionen Bairrada.

Vad är DOC Bairrada?

DOC Bairrada är en reglerad ursprungsbeteckning för viner från regionen Bairrada, som garanterar högsta kvalitet och autenticitet.

Vad är Adega Cooperativa de Cantanhedes engagemang för hållbarhet och miljöansvar?

Vingården använder sig av miljövänliga tekniker och metoder för att minska miljöpåverkan från vinproduktionen och arbetar aktivt med att utveckla lokalsamhället och främja turismen i regionen.

Vilken typ av vinupplevelse erbjuder Adega Cooperativa de Cantanhede?

Adega Cooperativa de Cantanhede erbjuder en spännande och unik vinupplevelse med fokus på hållbarhet och traditionella hantverkstraditioner

Faktaruta

Producent:Adega Cooperativa de CantanhedeVinmakare:Osvaldo AmadoÄgare:kooperativtProduktfokus:röttLand:PortugalGrundat:1954
Producer address: Adega Cooperativa De Cantanhede, Rua Engenheiro Amaro da Costa, Cantanhede, Portugal