omslag halloween

Du firar väl Halloween?!

De senaste två åren har väl firandet av Halloween fått träda undan för pandemi och restriktioner, men nu när vi så smått börjar träffas alltmer i goda vänners lag och framför allt så känner man kanske att man vågar bjuda några fler, så verkar alla se fram emot att få fira alla olika helger som kommer framtill nyår.

Vi kommer också in i den allra mörkaste tiden året, vintertid. Jag vet inte, men jag ser i alla fall återigen fram emot trevliga stunder under mörka helger. Så låt oss skära spöklika ansikten på pumpor, tända stämningsfulla ljus, laga lång- och kortkok och öppna ett och annat gott vin framför brasan.

halloween ute med pumpa och ljus

Halloween infaller på söndag den 31 oktober, vilket är samma dag som i USA. Oavsett om du firar hemma hos dig eller beger dig ut på kompis-fest, så kommer garanterat lite gott vin komma väl till hands, för det är inte så konstigt att vinflaskan är den allra populäraste gå-bort-presenten som vi vill få av våra gäster, faktiskt hellre än både blommor, doftljus eller choklad.  

Om du planerar en get-together kring halloween, så är det den bästa tiden att kombinera gamla favoriter med nya läckerheter när det gäller både gå-bort-present, mat och vin.  

Bästa presentvinet till Halloween!

Röda italienska viner står högt på den populära skalan och är bra representanter för Halloween helgen. Mörkfruktiga viner med torkade amarone-druvor med ljuvliga bärsmaker som blandas med choklad- och kaffeinslag och är den perfekta tackpresenten till värdinnan. Som vår mini-amarone Valpolicella Ripasso med en klassisk, god blend enligt appassimento-metoden som lagrats på fat. Mörka bär, örter, kryddor, viol och choklad – voilà, allt för lite mer än hundralappen!

halloween viner

Goda och fruktiga vita spanska viner tycker många är supertrendigt idag, så vad sägs om en blend på de spanska populära lokala druvorna Treixadura, Godello och Loureira. Det kan knappast bli mer perfekt till olika pumparätter än vårt nya, eleganta vin, Alter Blanco. För vinet är relativt ungt, enormt fräscht med väl utvecklade något blommiga smaker av äpplen, vit persika samt lite lime och kryddat med torkad timjan och lite honung. Ett snyggt mineraliskt vin med avslut rostade mandlar och lite kex. Därför kan det även drickas till prat och tilltugg.

Bästa röda vinet till Halloween!

Skogarna i Rhône är säkert lite spöklika nr dimman ligger tätt över de kuperade området, vilket kanske förklarar valet av det röda vinet till maten. Vår kritikerrosade Domaine des Pasquiers Plan de Dieu är ett druvtypiskt sådant vin som passar till alla smakfulla långkok och Halloween-firande. Ett stilfullt och riktigt generöst rödvin med GSM-blend (Grenache, Syrah, Mourvèdre) och smakfullt rökigt av saftiga bär, kryddiga lagerblad och fantastiska aromer av läder, lakrits och anis samt sammetsmjuka tanniner.   

Vi önskar alla en trevlig Halloween-helg!

Similar Posts